سمنان، میزبان نخستین اردوی استعداد‌های برتر هندبال دختران زیر ۱۶ سال کشور| ۷۷ بازیکن منتخب حضور دارند آشنایی با پیامد‌های استفاده از رژیم‌های فانتزی| در هرم کاهش وزن، دریافت پروتئین ضروری است جذب دختران ۱۲ تا ۱۸ ساله به باشگاه «دختیژن» بنیاد کرامت رضوی تکلیف مشخص شد| اعلام اسامی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال بانوان خانه داری| مصرف سبزیجات تازه بهتر است یا منجمد؟ نایب رئیس فدراسیون فوتبال در جمع ملی‌پوشان: هدف ما فقط کسب نتیجه نیست، با تمام انرژی بازی کنید تیم فوتبال زنان تراکتور به صدر جدول لیگ دسته دو رسید| صعود تقریباً قطعی به لیگ دسته یک فوتبال اهمیت بررسی ناسازگاری گروه خونی مادر و جنین | تأمین بموقع خون‌های کمیاب، چه اثری در زنده‌ماندن جنین دارد؟ ثبت رکورد ۵۸۸ توسط هانیه رستمیان در لیگ برتر تیراندازی ضرورت کنترل افزایش وزن در دوران بارداری| برخی مواد غذایی باید با احتیاط جدی مصرف شوند آغاز مرحله نخست اردوی آماده سازی تیم ملی نوجوانان از امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴) انجام بیش از ۸۰ درصد سقط‌های غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی| حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سقط خودبه‌خودی است مشارکت سیاسی بانوان در انتخابات، فرصتی مهم برای نقش‌آفرینی آن‌ها در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سهم ۴۷ درصدی بانوان در تولید صنایع‌دستی خراسان رضوی ازدواج دانشجویی، الگویی موفق از ازدواج آگاهانه پرداخت بیش از ۵ هزار میلیارد ریال وام ازدواج به متقاضیان در خراسان جنوبی راه‌اندازی مراکز حمایتی روزانه و شبانه‌روزی برای زنـان و دختران آسیب دیده اجتماعی در خراسان رضوی روایت خانواده مشهدی که مسجد موسی‌بن‌جعفر(ع) را پایگاه نوجوانان محله کردند طرز تهیه شیرینی نخودی با دستور مخصوص در خانه + فیلم
سرخط خبرها
هشدار یک کارشناس: ازدواج در ایران به یک «معامله اقتصادی» تبدیل شده است | لزوم اصلاح فوری قوانین حمایتی

هشدار یک کارشناس: ازدواج در ایران به یک «معامله اقتصادی» تبدیل شده است | لزوم اصلاح فوری قوانین حمایتی

  • کد خبر: ۳۸۳۲۸۷
  • ۱۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
  • ۵
به گفته یک کارشناس خانواده، اقتصاد، فرهنگ اجتماعی ازدواج را تحت‌الشعاع قرار داده، به طوری که ازدواج در ایران بیش از آنکه یک پیوند اجتماعی و عاطفی باشد، به یک معامله اقتصادی تبدیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ میر ناصر داودزاده با بیان اینکه در سال‌های اخیر ازدواج در ایران بیش از آنکه یک پیوند اجتماعی و عاطفی باشد، به یک معامله اقتصادی تبدیل شده است، اظهار کرد: متأسفانه امروز مهریه به‌عنوان یک ابزار حمایتی افراطی تلقی می‌شود؛ در حالی که نه به نفع زنان است، نه مردان و نه به استحکام خانواده کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: اقتصاد، فرهنگ اجتماعی ازدواج را تحت‌الشعاع قرار داده است. وقتی نرخ دلار مدام افزایش پیدا می‌کند، قیمت همه‌چیز بالا می‌رود؛ از مسکن و خوراک گرفته تا هزینه‌های روزمره. گرانی صرفاً نتیجه دلار نیست، بلکه حاصل رفتار‌های اقتصادی نادرست و فضای روانی حاکم بر جامعه است.

این روان‌شناس اجتماعی با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین حمایتی خانواده گفت: اگر قرار است مهریه محدود یا حذف شود، باید هم‌زمان حقوق برابر برای زنان، از جمله حق طلاق، حق تصمیم‌گیری قانونی و حمایت‌های اجتماعی مؤثر، در نظر گرفته شود. در این صورت، نیازی به استفاده ابزاری از مهریه باقی نمی‌ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی ازدواج‌های صوری افزود: تعیین مبالغ سنگین و شکل‌گیری ازدواج‌هایی که از ابتدا بر پایه فشار اقتصادی است، نه اخلاقی است و نه اجتماعی و در نهایت به افزایش طلاق، سوءاستفاده‌های مالی و بی‌ثباتی خانواده‌ها منجر می‌شود.

داودزاده تأکید کرد: حل مسئله کاهش ازدواج و افزایش طلاق، نیازمند نگاهی هم‌زمان به اقتصاد، فرهنگ و قوانین حمایتی است و بدون اصلاح ریشه‌های بحران اقتصادی و نابرابری‌های حقوقی، نمی‌توان انتظار بهبود پایدار داشت.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۳
0
0
ازدواج از اول هم فقط یک معامله دوسر برد برای زنها بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۳
0
0
سلام اصلا مهریه را از سکه قداردادن پاک کنید مگر پدران و مادران و حودما که در دهه ۵۰یا شصتی ازدواج کردیم سکه عقد داشتیم عقد مادر من ۱۰۰۰تومن بود پدرم برای مادرم قصری ساخت عقد من ۱۲۵۰۰۰تومن است درسال ۶۰ سازگار همکار و همراز همسرم هستم خدارو شکر ۴تا بچه باشخصیت تحصیل کرده هم داریم مگر میخواهیم کجاببریم چه خبر است اسلام را با پول وزندگی را با سکه وعشق وهمدمی وهمدلی را با چشم و همچشمی عوض کردید با خدا باشید خداهم باشماست انشاالله ولی شما مسئولین محترم بفکر جوانها شغل و زندگی آنها هم باشید لطفا این گرانی بیش ازحدراهم با اقتدار مهار کنید همه چیز به لطف پروردگار درست میشود ان شاالله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۳
0
0
برای همین همه فراری شدن از ازدواج و فساد جامعه رو گرفته
درودی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
0
0
چرا ازدواج را سخت می کنید معامله یعنی چی درسته همه چی گرون شده ولی اینقدر هم اوضاع بد نیست
َALIREZA
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
0
0
مشکل اساسی مردم کشور ما نمایندگان مجلس کشور ما و قوانین عقب مانده و به روز نشده توی کشور است که این همه کلاهبرداری و خیانت توی ازدواج کردن به وجود آمده طرف قبل از زمان عقد پانزده سال بیماری صعب العلاج داشته چند روز بعد از زمان عقد خانواده زوج یا داماد متوجه بیماری صعب العلاج زوجه یا عروس میشوند و عروس بلافاصله مهریه سنگینشو سکه های میلیاردی شو اجرا می گذاره و دادگاه های با عدالت ما هم می گویند این بیماری صعب العلاج مانع دخول نمی باشد و پیامبر این بیماری رو جزء بیماریها صعب العلاج ذکر نکرده آقایون قوانین ما مربوط به عصر جاهلیت می باشد و بیماری های صعب العلاج نوظهور رو به گسترش آیا همچنان می خواهید راه نسخه های قدیمی رو برای بعضی ار کلاهبرداری زنان همچنان باز بگذارید با استفاده از ناکارآمدی قوانین کشور مهریه الان توی کشور ما تبدیل به کاسبی و تجارت و خرید و فروش شده مسولین و نمایندگان مجلس ما کی می خواهند از خواب غفلت بیدار بشن همه ما خواهر و مادر داریم بنیان خانواده ها با کاسبی میلیاردی یک شبه داره از هم پاشیده می شه لطفا بحران مهریه رو توی کشور یک بار برای همیشه ریشه ای حل کنید تا مورد سو استفاده قرار نگیرد.